Hülya Avşarın Rolü Atilla Dorsayı Hayran Bıraktı

Orhan Kemal’in romanından uyarlanan 72. Koğuş filminin oyuncularından Hülya Avşar, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Onursal Başkanı ve sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’ı kendisine hayran bıraktı.

Hülya Avşar, Yavuz Bingöl ve Kerem Alışık’ın başrollerini paylaştığı 72. Koğuş filminin basın gösterimi Maçka Cinebonus G-mall’da gerçekleştirildi. Basın gösterimine katılan Dorsay, film çıkışında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Orhan Kemal’in aynı ismi taşıyan romanından uyarlanan filmde Hülya Avşar, kötü hapishane koşullarında yaşam mücadelesi veren Fatma isimli bir mahkûmu canlandırıyor. Film çıkışındaki değerlendirmesinde Hülya Avşar’ın çok iyi bir oyunculuk sergilediğini ifade eden Dorsay, “Ben çok beğendim, Hülya Avşar artık tam böyle bir karakteri oynayacak yaşta, güzel görünme çabası içinde olmamış tam tersine karakterinin hakkını vermeye çalışmış. Hayran olduğum bir oyunculuk sergiliyor.” dedi.

TELEVİZYONLAR KLASİKLERİN SUYUNU ÇIKARIYOR

Türk sinemasında klasik Türk romanlarına yönelişin başlangıcını 72. Koğuş filminin yapabileceğini söyleyen Dorsay, “Türk sineması klasiklere pek eğilmiyor, televizyonlar eğiliyor ve onların da suyu çıkarılıyor ne yazık ki, bunu hem bu film açısından hem de genel bir tavır olarak çok önemli buluyorum. Umarım, bu örneğin ardından gidilerek, bütün Türk edebiyatının başyapıtları birer ikişer perdeye gelir. Onların kitlelere sinema yoluyla ulaştırmamızın çok önem taşıdığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Orhan Kemal’in baş yapıtlarından biri olan 72. Koğuş isimli romanından uyarlanan filmde. 1940’lı yıllarda, 2. Dünya Savaşı’nın etkisinde kalan Türkiye’nin 72 nolu koğuşunda yaşanan insan dramları ele alınıyor. Mahpusların; sefaleti, acıları, hayata dair düşleri, çelişkileri, aşkları ve kavgaları ele alınıyor. 72. Koğuş, kalın duvarlar arasına kapatılmış insanların duvarların dışındaki akıp giden hayatla çelişkileri ve çatışmalarını yansıtıyor. Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı film, 4 Mart 2011’de beyazperdede sinemaseverlerle buluşacak…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir