Hamilelik Boyunca Vücudu Formda Tutmak

Hamilelik bilindiği gibi tüm vücudun şeklinin, formunun , görünümünün değiştiği bir süreçtir.

Bu süreçte en uygun koşullara dikkat edilir, bebeğin büyümesiyle birlikte anne beslenme ve yaşam tarzına dikkat edecektir. Sigara bırakılarak sağlıklı bir yaşam alışkanlığına geçilir. Bebek ve kendi sağlığını riske atmamak adına hamilelikte bazı hareketler yasaktır. Fakat hamile egzersizleri ile hem anne formda kalır hem sağlıklı bir hamilelik geçirilir.

Egzersiz bebek için özel faydalar sunar, fitness anneye fayda sağlar. Egzersiz ile uyku sorunları aşılır ve depresyon atlatılabilir. Sağlıklı kilo korunur, doğum anında kadının daha rahat olmasını, kolay doğumu sağlar. Ne zaman egzersizden kaçınacağınız konusunda ise, yüksek tansiyonlu hamilelerde egzersiz yapılmamalıdır. Erken kasılma, vajinal yırtılma ve kanama gibi kontrendikeleri vardır. Egzersiz programına başlamak için doktorunuza danışmalısınız. Yavaş hareketler ve kısa süreli bir program edinin. Yüzme, yürüyüş ve bisiklet önerilir.

Bu egzersizler fetus için güvenlidir. Bitkinlik ve nefes darlığı yaşanıyorsa egzersiz bırakılmalıdır. Gebelik hormonları yorgunluğa neden olabilir. Takım oyunlarında sert vuruşlar karna isabet edebilir, bu oyunlardan uzak durun. Yoğun egzersiz fetal gelişimini etkileyebilir. Egzersize başlamadan önce doktora danışın. Egzersiz sırasında öncesi ve sonrasında bol su için. Sıcak ve nemli günlerde spordan kaçının. Aşırı ısınma ve bitkinliğe engel olun. Yaralanacağınız sporları yapmayın.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir