El Ağrılarının Nedenleri

Birçok sağlık durumu ellerinizi etkileyebilir ve ağrılara neden olabilir.

Eklem iltihapları elinizde ağrılara neden olan en önemli sağlık sorunlarından birisidir. Eklem iltihaplanması ile oluşan el ağrıları genellikle başparmağı etkiler. Osteartrit de eklemleri etkileyen dejenaratif bir rahatsızlıktır. Genellikle ilerleyen yaşlarda görülen bu rahatsızlık ayrıca diz ve kalçadaki eklemleri de etkileyebilir. Karpal tünel sendromu el ağrılarını arttırabilir. Bu rahatsızlık, median sinirlerinin bilekteki karpal tünelden geçerken sıkışması ile tanımlanır. Karpal tünel sendromu olan kişiler ellerini yumruk yapmak da zorluk çekerler.

Gut rahatsızlığı vücutta aşırı ürik asit birikmesi sonucu ortaya çıkar. Bu da eklemlerde ciddi ağrılara neden olabilir. Enfeksiyonlu eklem iltihabı ciddi boyutlardaki eklem ağrılarına neden olan diğer bir rahatsızlıktır. Ayrıca bu rahatsızlık eklemlerde şişme ve sertliklere de neden olabilir. Bununla birlikte bu ağrılar diz eklemlerinde daha sık olarak gözlemlenir.

Eğer el ağrıları ile ilgili kafanızda soru işaretleri varsa mutlaka bir doktora danışın. El ağrılarının tedavileri nedenlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Ağrının nedeni eklem iltihaplanmaları ise doktorunuzun verdiği ilaçların düzenli olarak kullanılması iltihaplanmaları iyileştirecektir. El ağrılarının nedeni kas kasılmaları ise bu bölgedeki kasların egzersizler ile gevşetilmesi ağrılara son verebilir. Bununla birlikte bu egzersiz programlarına uyulması oldukça önemlidir.

El ağrıları genellikle yaşlılarda daha sık görülmektedir. Bu nedenle yaşlı kişilerin bu konuda daha dikkatli olmalıdır. El ağrısı şikâyetiniz varsa ilk olarak bir doktora başvurun ve sorunun nedenini öğrenin. Daha sonra doktorunuzun önerdiği ilaç tedavilerini düzenli olarak uygulayın. Doktorunuzun önerisi olmadan ilaç tedavilerine başlamayın…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir