Haitide çocuklar kaçırılıp satılıyor

Haiti’de deprem sadece binaları değil insanlığı da yerle bir etti! Deprem bölgesinde çocuklar satışa çıktı.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yetkilisi hastanelere getirilen çocukların kaybolmaya başladığını açıkladı, kayıp çocuk sayısının 15’e yaklaştığını söyledi

12 Ocak’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin yerle bir ettiği Haiti şimdi de çocuk ticaretiyle sarsılıyor. Yaralı olarak hastanelere getirilen çocukların kaybolmaya başladığı bildirildi.

Cenevre’de basın toplantısı düzenleyen BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yetkilisi Jean-Luc Legrand, hastanelerden kaybolan 15 kadar çocuğun ebeveynleri tarafından götürülmediği bilgisini aldıklarını belirtti. Legrand, “UNICEF’in Haiti’de yıllardır çalıştığını, çocuk ticareti sorununun daha önce de bu ülkede mevcut olduğunun bilindiğini ve ne yazık ki bu ticaret ağlarının birçoğunun uluslararası evlat edindirme pazarıyla bağlantısı olduğunu” ifade etti.

400 bin kişi taşınacak

Haitili yetkililer de, depremde evsiz kalanlardan 400 bininin başka yerlere taşınacağını bildirdi. Devlet Başkanı Rene Preval’in personel şefi Fritz Longchamp, başkent Port-au-Prince’in merkezindeki Mars kampı gibi geçici yerleşimlerde temizlik sorunları ve salgın tehlikesinden endişe ettiklerini belirterek, kampların depremzedeleri barındıracak konumda olmadığını, evsizlerin daha uygun tesislerin bulunduğu bazı yerlere taşınacağını söyledi.
Amerikan Habitat for Humanity (İnsanlık için Yaşam Alanı) derneği, Haiti’nin yeniden inşasının yaklaşık 10 yıl alabileceğini bildirdi. Haiti’de depremden önce 2 bin ev inşa eden derneğin başkanı Jonathan Reckford, kurtarma çalışmalarının ve yardımların uzun vadeli olmasını umduğunu ifade etti…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir