Kötü Ağız Kokusuna Karşı Tedaviler

Ağız kokusuna karşı tedavi yöntemleri ağız kokusu nedenine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Ağız kokusuna karşı tedavi yöntemleri ağız kokusu nedenine bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer ağız kokunuzun nedeni bazı sağlık sorunları ise diş doktorunuz durumu kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Ağız kokusu diş sorunları nedeni ile ortaya çıkıyorsa doktorunuz gerekli tedavileri uyguladıktan sonra size gargara gibi önleyici tedbirleri önerebilir.

Gargara ve diş macunları: Ağız kokunuzun nedeni ağızdaki bakterilerse doktorunuz ağızdaki bakterilerin öldürülmesi için gargara ve bazı diş macunlarını önerebilir. Doktorunuz ağızdaki bakterilerin yok edilmesi için antibakteriyel diş macunları tavsiye edebilir.
Ağız sağlığının kontrolü: Ağız kokunuzun neden diş veya damak sorunları ise doktorunuz bu sorunları tedavi eder. Damak rahatsızlıkları dişlerde çekilmelere neden olabilir ve böylece ağızdaki bakteriler daha kolay birikir. Bazen bu bakteriler sadece tıbbi ortamda temizlenebilir.

Aşağıdaki yöntemler ağız kokusunun kontrol altına alınmasında size yardımcı olabilir.

Yemek yedikten sonra dişlerinizi fırçalayın. Günde en az iki defa dişlerinizi fırçalayın. Antibakteriyel diş macunları kullanmaya özen gösterin.
Diş ipi yapın. Düzenli diş ipi yapmak diş aralarına sıkışan plakların temizlenmesine yardımcı olur.
Dilinizi fırçalayın. Dil fırçaları ile dilinizi düzenli olarak fırçalayın. Bu sayede dilinizde biriken bakterileri de temizlemiş olursunuz.
Bol su tüketin. Ağızınızı nemli tutarak ağız kokusunu belli bir ölçüde önleyebilirsiniz. Ağızınızda kronik kuruluk varsa doktorunuz size bazı oral yolla alınan ilaçları önerebilir.
Düzenli beslenin. Alkol ve kafein tüketimini azaltın. Lif bakımından zengin gıdalar tüketmeye özen gösterin.
Düzenli olarak diş doktoruna gidiniz. Yılda en az iki kere diş doktoruna gidin ve dişlerinizi temizletin…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir