İnternette hatalı Kuran avı başladı

Diyanet hatalı basıldığını belirlediği kitaplar ve hatalı yayın yapan internet sitelerinin peşine düşmeye hazırlanıyor.

ANKARA- Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat yasasını yenilerken interneti de unutmadı. Hatalı Kur’an avına çıkan Diyanet basılı yayınların yanı sıra internet sitelerini de kontrol altında tutacak. Hatalı olduğu tespit edilen yayınlar toplatılırken internet siteleri de erişime kapatılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 30 yıllık teşkilat yasasını yenilerken hatalı Kur’an-ı Kerim’e de savaş açtı. Tasarıya konulan bir madde ile hatalı basılan Kur’an’ı Kerim’lerin toplanmasına imkan tanınıyor. Buna göre sulh hukuk mahkemeleri ile hatalı Kur’an-ı Kerimlerin toplanması sağlanacak.

İlk kez yapılacak düzenlemeye göre, hatalı ve noksan olarak basıldığı veya yayımlandığı Kurul tarafından tespit edilen musfah ve cüzler ile sesli ve görüntülü Kur-an’ı Kerim yayınları, Başkanlığın müracaatı ile yayının yapıldığı yer sulh ceza mahkemesi kararı ile toplatılıp imha edilecek.

İNTERNET SİTELERİNE ERİŞİM YASAĞI

Diyanet hayatımızda büyük yer edinen interneti de unutmadı. Söz konusu hatalı yayınların internet sitelerinden yapılması durumunda da sitelerin erişime kapatılması söz konusu olacak. Tasarıya göre hatalı yayının internet ortamında yapılması durumunda Başkanlığın müracaatı üzerine sulh hukuk mahkemesi ile bu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesi kararı alınabilecek. Alınan kararın bir örneği de gereği yapılmak üzere Telekomünikasyon Kurulu Başkanlığına gönderilecek.

İTİRAZ VAR AMA…

Verilen toplatma ve erişime kapatma kararlarına itiraz hakları olacak. Ancak toplatma ve imha kararına veya erişimin engellenmesi kararına itiraz edilmiş olması, karara teşkil eden yayınların toplatılmasına ve erişimin engellenmesine engel teşkil etmeyecek.

Toplatma ve imha kararına konu teşkil eden yayınlar, bu karara süresi içinde itiraz edilmediği veya yapılan itiraz reddedildiği taktirde imha edilecek…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir