Bugün iftarda ne pişirsem? 8 Haziran Perşembe

Ramazan ayı içerisinde iftar menüleri vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Gün boyu oruç tutan vatandaşlar iftarda ne pişirsem sorusuna yanıt arıyor. İşte 8 Haziran Perşembe gününe özel en kolay yemek tarifleri ve iftar menüsü.

Ramazan ayının 13. gününü geçirdiğimiz 8 Haziran Perşembe gününe özel en kolay yemek tariflerini ve iftar menüsünü sizin için derledik. Ramazan ayının başlaması ile birikte bugün ne pişirsem sorusuna yanıt arayan binlerce ev hanımı için kolay yemek tarifini sizler için derledik. İşte 8 Haziran Perşembe gününe özel en kolay iftar menüsü ve tarifleri…

İftar Menüsü (Ramazan 13. Gün)

Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır Tarifi İçin Malzemeler

500 gr kültür mantarı
3 yemek kaşığı un
500 ml süt
3 su bardağı su ( et suyu ve ya tavuk suyu varsa tercih edilmeli)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet bulyon ( eklemek tercihe kalmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu, 2 kaşık sirke ( mantarları haşlarken)
2 yemek kaşığı tereyağı ( mantarları kavururken)
Üstüne arzu edilirse dereotu kıyılarak eklenebilir ( ben eklemedim)

Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır Tarifi Yapılışı

Mantarlarınızı bir kaba alınız ve soyunuz. Mantarların tüm soyma aşamalarını resimlerden görebilir mantarlarınızı o şekil de soyabilirsiniz. Soyduğunuz mantarlarınızı şöyle bir sudan geçirin, yıkayın.

Su ısıtıcınız ile su kaynatın, kaynayan suyu bir tencereye alın içine yarım limon ve 2 kaşık sirke ekleyin. . . . Yıkanan mantarları da kaynayan suyun içine ekleyin mantarlarınız yumuşayana kadar haşlayın. Mantarlar haşlandı mantarları bir süzgece alın soğusunlar. Mantarlarınız soğudu mantarları bir tabağa doğrayın.

Bir tavaya 2 kaşık tereyağ ekleyin, eritin doğramış olduğunuz mantarları da tavaya ekleyerek mantarlarınızı bir güzel kavurun. Resimlerden kavrulan mantarları görebilirsiniz.

Çorbayı hazırlayacağınız tencere de 2 kaşık tereyağı eritin buna 3 kaşık unu ekleyin ve kavurun. Kavrulmuş ununuza 500 ml sütü ekleyin ve kaynatın…. süt kaynadı şimdi evde var ise süte 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ekleyin yok ise de 3 su bardağı kaynamış su ekleyin. . Tencereyi 2-3 karıştırın fokurdadığında kavrulmuş mantarları bu karışıma (yağı ile beraber tavayı sıyırın)ekleyin. Çorbanız nerede ise hazır.

Baharat olarak kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Arzuya göre bu aşamada 1 adet bulyon ekleyebilirsiniz ama şart da değil tercihinize kalmış.

Etli Soğan Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

500 gr dana kuşbaşı et
1 kase soyulmuş arpacık soğan yaklaşık 500 gr
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
Karabiber

Etli Soğan Yahnisi Tarifi Yapılışı

Yağları tencereye alalım. Tereyağ eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım. 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim. Suyu bittiğinde pişmediyse su ekleyebilirsiniz. Benim su miktarım yeterli geldi. Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim. Etlerle beraber 2-3 dakika kavuralım. Salçayı ekleyip 2-3 dakikada böyle kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.

Nefis İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su veya tavuk suyu
(Su kullanırsanız 1 tablet tavuk bulyon)
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığından daha az tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz

Nefis İç Pilav Tarifi Yapılışı

İlk önce pirinçimizi tuzlu ve birkaç damla limonlu suda bekletiriz. Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ve tereyağda kavururuz. Fıstıkları ilave edip pembeleşince dolmalık fıstıklarıda atıp karıştırdıktan sonra pirinçleri iyice yıkayıp süzerek tencereye ilave edip hepsini birlikte kavururuz. Tavuk suyunu ilave ederiz. Eğer tavuk suyu yoksa kaynamış sıcak su ve tavuk bulyon atarız. Tavuk bulyon tuzlu olduğu için az miktarda tuz döküp, baharatlarını da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişiririz. Suyunu çeken pilavı karıştırdıktan sonra demlenmesi için üzerine kağıt havlu örtüp bekleriz. Demlenen pilavımızı isteğe göre benim gibi kek kalıbına döküp şekil vererek servis yapabilirsiniz. Yanında ben tavuk etini kavurup servis yaptım isteyen farklı şekilde servis yapabilir.

Kuru Domates Salatası (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

250 gr kuru domates
1 adet mor soğan
1 tutam maydanoz
2-3 adet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 adet limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Kuru Domates Salatası (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

Öncelikle kuru domateslerimizi sıcak suda 10-15 dk kadar bekletiyoruz. Hem yumuşuyor. Hem de tuzu azalacaktır. Kuru domatesler genelde tuzlu oluyor. Bu yüzden de tarifime tuz yazmadım. Gerekirse ekleyebilirsiniz. Ben eklemedim.
Kuru domatesler suda beklerken bizde diğer malzemelerimizi doğrayalım. Maydanoz yeşil soğan ve mor soğan güzel bir şekilde doğranır. Daha sonra beklettiğimiz kuru domateslerimizi tekrar suda yıkayarak biraz süzüyoruz. Onları da doğruyoruz. Bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz. Yağ, limon, eksisi ve baharatları da ekliyoruz. Muhteşem salatamız servise hazır.
Deneyecek olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.

Parmak Yediren Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un (3 su bardağı civarı)
Dış Kısmını Bulamak İçin :

İrmik
Şerbeti İçin :

2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Parmak Yediren Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıp, çeyrek limonun suyunu sıkın ve bir iki dakika kadar daha kaynatıp ocaktan aldıktan sonra ılımaya bırakın.

Tatlının hamuru için, yağları şekeri ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Karbonatı, bir çimdik tuzu, vanilyayı ve azar azar aldığı kadar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopartıp parmak şekli verin ve irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Tümü hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumaya yaklaşmış şerbeti kaşıkla tek tek üzerine gezdirin. Tüm şerbeti gezdirdikten sonra, şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine tepsi kapatın. 10 dakika sonra tatlıları ters çevirip tekrar tepsi kapatın ve şerbetini iyice çekmesi ve kıvamının oturması için en az 3-4 saat mümkünse 1 gece dinlendirip afiyetle tüketin.

Ben bir gece dinlendiriyorum. Daha muhteşem oluyor. Sizede tavsiye ederim. Arzu ederseniz iç kısmını cevizli veya fındıklı hazırlayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir