Doğan Holdingten İlginç Açıklama

“Borçlarının yarısının silinme” umudu beliren Doğan Holding’ten ilginç açıklamalar geldi.

Hükümetin ihtilaflı borçlarda ana paranın yarısının silinmesi çalışması sonucunda “Borçlarının yarısının silinme” umudu beliren Doğan Holding’ten ilginç açıklamalar geldi.

Doğan Holding Genel Koordinatörü İlseven “Kimsenin düşünemeyeceği bir satış gündeme gelebilir” diyerek medyada yeni sürprizleri işaret etti

Doğan Holding Genel Koordinatörü Nebil İlseven, Doğan Yayın sürecine ilişkin, “Piyasada bu ölçekte bir yatırımla ilgilenecek sayı belli. Herkes de hakikaten ilgileniyor. Türkiye’de bu medya olayı belli ki çekiciliğini koruyor” dedi. The Economist tarafından düzenlenen “Değişim Sürecinde Türkiye-Türk Hükümetiyle 18. Yuvarlak Masa Toplantısı” sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İlseven, Doğan Yayın ile ilgili sürecin bir yatırım bankası kanalıyla yürütüldüğünü bildirdi.

“Kendilerine göre süreci düzenlemişler. Kısa liste denebilir. Sonuçta çok kalabalık bir şey değil” diyen İlseven, “İlgilenen kaç kişi var?” sorusu üzerine bunu bilmediğini, piyasada bu ölçekte bir yatırımla ilgilenecek sayının belli olduğunu söyledi. İlseven, “Herkes de hakikaten ilgileniyor. Türkiye’de bu medya olayı belli ki çekiciliğini koruyor” dedi.

Satışlar nasıl yapılacak
“Doğan Yayın’ın içinde televizyon, dergi, gazeteler var. Bunları bölerek mi satacaksınız?” sorusuna İlseven, şu karşılığı verdi: “Biz 1-1.5 yıldır bu yeniden yapılandırmayı yapıyoruz. Bunu belli bir düzene sokmadan ne satabilirsiniz ne operasyonel olarak etkin hale getirebilirsiniz ne de yeni bir ortaklık düşünebilirsiniz. Bu yeniden yapılandırmanın tam da nedeni o işte… Elimizdeki o geniş varlık paketini belli bir düzen ve belli bir rasyonel yapı içinde daha etkin, daha iyi yönetebilir ve satmasak bile daha değerli hale gelebilir bir yapıya dönüştürmek… Bir şeyi değerli hale getirmek illa satmak için yapılmaz.

Biz de yatırımcıyız. Biz de daha değerli bir varlığımız olsun istiyoruz. Dolayısıyla bu dediğiniz anlamda o süreç şu anda devam ediyor. Kimi ürünleri birleştiriyoruz, kimi şirketleri birleştiriyoruz, kimi işleri yavaşça kenara bırakıyoruz. Bütün bunlar tasnif ve düzenleme olayı… O noktada satış olabilir, gündeme gelebilir. Hiç düşünmediğimiz bir varlıkla ilgili bir satış gündeme gelebilir. Bütün bunlar bu yeniden yapılandırmanın bir parçası olarak görülmeli.” Nebil İlseven, “Satmama ihtimali nedir?” sorusu üzerine, bunu bilmediğini, yeniden yapılandırmaya bu ögeyi koyduklarını söyledi.

Sürecin ne zaman sonuçlanmasını beklediğine ilişkin bir soru üzerine de, İlseven, “Artık çok uzamaz diye… Bir yıldır konuşulan bir konu… Ama bunlara bir kesin tarih koymamız şu aşamada mümkün değil” dedi.

Yeni hedef enerji sektörü

Nebil İlseven, “Dün bir enerji iştirakinizin sermaye artırımına katıldığınızı açıkladınız. Bu satışlardan elde edilen gelirlerle enerji yatırımlarınızı arttırmayı düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine, enerji konusunda akaryakıt dışında enerji üretimi ile ilgili yürüyen projeleri bulunduğunu anımsattı.

İlseven, “Dün açıklama bizim barajla ilgili, ortaklarımızla ilgili yürüttüğümüz baraj inşaatı… Başlama aşamasına doğru gelirken oradaki gerekli kaynağın sağlanması… Zaten bizim planımızda, beklentilerimizde olan prosedürel bir adımdı” dedi.

“Arttıracağınız söylenebilir mi?” sorusuna “Biz o imkânları değerlendiriyoruz. Grup o konuya sıcak bakan bir grup’’ yanıtını veren İlseven, “Yeni bir sektör olabilir mi?” sorusu üzerine de, o konuda verilmiş bir karar olmadığını söyledi.

İlseven, “Yani şöyle bir sektör, böyle bir sektör diye… Yatırımcı niteliği olan bir grup. O yatırımcı niteliğinin süreceğini… Yeni bir sektör olur, başka bir bölgede benzer bir sektör olur. Ama yatırımcı niteliği ile faaliyetine devam ediyor. Yurtdışında olur, çevrede olur” şeklinde konuştu.

Medyada yabancı payı yüzde 50’ye çıktı

TBMM Anayasa Komisyonu’nda, RTÜK Kanunu Tasarısı içerisinde yer alan, medya kuruluşlarında yabancı sermaye payının, ödenmiş sermayenin yüzde 50’sini geçemeyeceğini öngören 19. madde de kabul edildi. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, 19. maddeyle ilgili verdiği değişiklik önergesi üzerinde yaptığı konuşmada, medya kuruluşlarında yabancı sermaye payının yüzde 50’ye yükseltilmesinin çeşitli sakıncaları olacağını söyledi. MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz da, milli medyaların yönetimlerinin yabancıların eline geçecek bu tip bir düzenlemenin doğru olmadığını savundu. Devlet Bakanı Bülent Arınç da madde metninde yer alan “yüzde 50” ifadesinin bir sistematik olduğunu, bir anlayışı temsil ettiğini ve bu nedenle bütünlüğünün bozulmaması gerektiğini söyledi. Arınç, “Yabancı sermaye içinde ‘yabancı’ kelimesi geçtiği için kötü değildir” dedi.

Kaynak: Taraf

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir