Probiyotikler insan ömrünü uzatıyor

Probiyotikler, insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan canlı ve faydalı bakterilerdir. Güçlü bir bağışıklık sistemi bağırsaklarda başlar ve bağışıklık sistemini dengeleyen unsur ise probiyotiklerdir. Özellikle doğal yoğurtların içerisinde bolca probiyotik bulunur. Peki probiyotikler insan ömrünüuzatma da etkili olabilir mi?

Probiyotikler bağırsaklarımız için çok önemli

Hastalıkların çoğu bağırsaklarda başlar ve beslenme alışkanlığından kaynaklanır. Eğer güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak istiyorsanız, bağırsaklarınızı besleyecek faydalı bakterileri mutlaka tüketmelisiniz. Bu sebeple bağışıklık sistemini dengeleyen en önemli unsurlar arasında probiyotikler bulunur. Özellikle ev yapımı yoğurt ve kefirin içerisinde bulunan probiyotik bakteriler bağırsaklarımız için oldukça önemlidir. Probiyotikler, bağırsaklarda mikrobiyal dengeyi düzenleyen, insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan canlı ve faydalı bakterilerdir.

Probiyotikler insan ömrünü uzatıyor

Dünyada en uzun yaşayan Türk olarak bilinen Zaro Ağa, erken yediği akşam yemekleri sofrasında sadece yoğurt ya da sadece ekmekle ayran bulundururdu. Tam 100 yıl bu alışkanlığı değiştirmedi ve 157 yaşına kadar yaşadı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Üre, probiyotiklerle ilgili verdiği şöyle diyor: “Probiyotikler insan vücudunda pek çok organda özellikle de kalın bağırsaklarda (kolonda) yoğunlukta bulunmaktadır. Bu sayı inanılmaz rakamlardadır.

Probiyotik bakterilerin en zengin kaynağı: Yoğurt

Vücudumuzda 100 trilyon probiyotik bakteriler bulunmaktadır. Probiyotik bakterilerin en zengin kaynağı ise evde yapılan yoğurtlardır. Fakat yoğurdun mayasına bu noktada dikkat etmek gerekir. Diyetisyen Şengül Üre, probiyotiğin doğal yollarla alınmasının çok önemli olduğunu belirtiyor.

Neden probiyotik mayası tüketmeliyiz?

Dışarıdan satın aldığımız yoğurtlara UHT işlemi uygulanır ve bu yüzden bazı probiyotik bakterilerin kaybına neden olur. Yoğurt masasıyla mayalanan yoğurtlarda probiyotik bakteriler yoğurdun içinde çoğalmaya devam eder. Bu bakteri artışı evde mayaladığınız yoğurdu çok daha sağlıklı bir besine çevirir.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir