Bebek Elbisesi Nasıl Seçilir

Bebeğin kıyafetini yaşa göre seçmeyin, kilosuna uygun kıyafet almalısınız.

Bebeğin doğum kilosu 4000 gram civarında bekleniyorsa yeni doğan için olan elbiseler kısa bir süre ufak gelebilir. İl zamanlarda 0-6 ay bedenler daha iyi bir seçim olabilir.

Boyundan açılan ağaya kadar fermuarlı veya çıt çıtlı olan kıyafetler tercih edilmesi gerekir. Sürekli bez değiştirmek gerektiği için altı kolay bir şekilde açılanlar olmalıdır. Geniş yakalı olması baş bölümünden kolay bir şekilde geçmesini sağlar.

Bebek cildi için doğal ipekler ve özellikle pamuklu elbiseler en uygun olanlarıdır. Ütüye gerek olmayan elbiseler daha kullanışlı olur.

Hava sıcaklığını göz önüne alarak bebeği giydirmek gerekir. Özellikle kış mevsiminde fazla kalın kıyafetlerin yerine gerektiği zaman çıkartılabilecek üst üstü giyilebilen kıyafetler giydirin.

Bebeği giydirirken baş bölümünden elbiseyi çabuk geçirmek gerekir. Soyarken de öncelikle ayak ve kollar çıkartılır, daha sonra elbise boyunda toplanarak arkadan öne doğru çıkartılması gerekir.

Fazla sıkı çorap ve elbiseler hareketi engelleyeceği için bebekler için pek uygun olmaz. Özellikle sıkı çorap içerisinde ayak parmakları hareketsiz kalır. Çorapların dantelleri kavrandığı zaman parmaklar arasına sıkışabilir. Bağcıklara dolanabilir.

Tüylü, boyası çabuk çıkan, tüyleri kolay çıkan kalın kazakları tercih etmeyin. Aynı şekilde bebeği sürekli kucağına alan anne de elbisesini seçerken bunlara dikkat etmesi gerekir.

Bebeğin tenine dokunmadan öncelikle bütün elbiseleri yıkayın. Elbiselerin marka etiketini çıkartırsanız bebeğin cildi tahriş olmaz. Bebeğin cildi için elbiseleri yıkarken cildin tahriş olmaması için çamaşır suyu veya buna benzer deterjanlarla elbiseleri yıkamayın.

Bebeğin hassas olan ten özellikleri ve bebek cildi ph değer göz önüne alınıp elbiseleri hafif programda özel hazırlanan deterjan ve yumuşatıcılarla yıkamak, kimyasal temizlik maddesinin sebep olacağı kötü sonuçlar yok eder ve en aza indirir…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir