Kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uyardı 2018

Meteoroloji vatandaşları uyardı. Kar ne zaman yağacak? sorusu artış gösterdi. Kasım ayına girmemizle birlikte hava sıcaklığının düşmesi vatandaşları kış hazırlıklarına başlattı. Meteorolojiden son dakika uyarısına göre bu hafta yurt genelinde soğuk hava oldukça etkili olacak. Peki kar ne zaman yağacak

Milyonlarca vatandaşın merakla araştırdığı sorular arasında yer alan hava nasıl olacak? sorusuna Meteorolojiden yanıt geldi. Havaların soğumasıyla, kar ne zaman yağacak merakı vatandaşlarda soru işareti oluşturdu.

KAR GELİYOR

Salı günü Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahana kar yağacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinde güneşli hava etkisini gösterecek fakat İstanbulda sağanak yağış bekleniyor.

Doğuda sıcaklık sıfırın altına düştü

Doğu Anadolu Bölgesindeki Ağrı ve Ardahanda sıcaklık sıfırın altına düştü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, zamanla yer yer puslu geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi beklenen bölgede, rüzgarın kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdırda 5, Erzincanda 4, Tuncelide 3, Erzurumda 2, Karsta 1, Ağrıda sıfırın altında 2, Ardahanda sıfırın altında 1 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı ise Tuncelide 17, Iğdırda 13, Erzincanda 11, Ağrıda 10, Kars ve Erzurumda 9, Ardahanda 8 derece olacak.

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Marmara bölgesinin bazı illerinde yarın sağanak etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, havanın yarın Türkiyenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Sinop çevreleri ile Kastamonunun kıyı kesimlerinde sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Havanın diğer yerlerde az bulutlu ve açık olacağı öngörülüyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir